V Katolickém týdeníku se psalo o Lhotě

V Katolickém týdeníku se psalo o Lhotě

Již šestým rokem putovala skupinka mladých z naší farnosti do O. N. Vsi pro Betlémské světlo. Letos si toho všiml i Katolický týdeník.

Katolický týdeník můžeme dostávat každý týden do své poštovní schránky.
Již delší dobu je možnost předplatného i v elektronické podobě.

Mrkněte na web KT zde

Fotky z letošního předávání světla zde

Text z novin:

Sedmnácti vlakovými spoji rozvezli v sobotu skauti po území arcidiecéze plamínek z Betléma. V místech, kam koleje nevedou, museli ale lidé zvolit alternativní dopravu.

Skupinka dětí a mladých lidí z Ostrožské Lhoty na Uherskohradišťsku se tak opět vydala na pěší pouť do sousední Ostrožské Nové Vsi. Plamen Betlémského světla, který z tamního nádraží odnesli do své vesnice, pak v neděli v kostele přinesli k oltáři a nabídli farníkům.

„Cesta je dlouhá pět a půl kilometru, tam a zpátky nám to trvá asi tři a půl hodiny,“ říká Vojtěch Pospíšil, který s nápadem na pěší putování pro Betlémské světlo před pěti lety přišel.

Kromě lampičky a teplého oblečení je podle něj k takové cestě potřeba i svačina, teplý čaj v termosce, putovní duch a dobrá nálada. „Po cestě se snažíme zabavit děti různými hrami, lépe se jim tak šlape,“ doplňuje Pospíšil.

To, co začalo jako dobrodružná výprava a touha strávit sobotní zimní dopoledne zajímavě, má ale podle něj i hlubší smysl. „Cítím, že dělám něco velmi krásného: tím malým plamínkem, který přineseme do naší dědiny, můžeme rozzářit domovy všech, kdo o to mají zájem,“ svěřuje se mladík.

JIŘÍ GRAČKA