Adventní koncert

Adventní koncert

Druhou prosincovou neděli zve Matice svatoantonínská srdečně všechny na ADVENTNÍ KONCERT pod názvem POZDRAVENO BUDIŽ SVĚTLO. Písní a slovem nás potěší a obohatí Pěvecký sbor Hlahol-Tábor. Koncert se uskuteční v neděli 9. 12. 2018 v 15.00 ve farním kostele sv. Ondřeje v Blatnici pod Svatým Antonínkem.

Společným koncertem a adventním ztišením symbolicky uzavřeme rok, ve kterém jsme si připomínali 350 let od založení poutního místa Svatý Antonínek.

Pěvecký soubor Hlahol-Tábor má více jak stopadesátiletou tradici. Sbor vystupoval v mnoha městech naší republiky a zejména v posledních dvaceti letech také v Rakousku, Německu, Francii, Maďarsku, Dánsku, Švédsku a Velké Británii. Za dlouholetou činnost byla sboru udělena medaile Ministerstva kultury ČR a v rámci Jihočeského kraje Umělecká cena za rozvíjení a obohacování kultury a reprezentaci v zahraničí. V repertoáru sbor vychází z tradic české hudby, studuje skladby českých i zahraničních hudebních skladatelů v širokém spektru slohových období a hudebních žánrů.

Zazní písně:
Pozdraveno budiž světlo Jiří Pavlica/Jan 1, 4-9
Veni, veni Emmanuel francouzská z 15. století
Vítej nám, hoste přemilý Adam Michna z Otradovic
a další

Vstupné dobrovolné.

zde