Na Slovácku vznikl nový domácí hospic. Ve svém názvu nese odkaz na poutní místo Antonínek

 Na Slovácku vznikl nový domácí hospic. Ve svém názvu nese odkaz na poutní místo Antonínek

Už deset let se první úterý v měsíci na Antonínku schází kněží ke mši svaté za obnovu a posvěcení života kněží. Spolu s věřícími se v modlitbě spojují za odpuštění vlastních poklesků a prosí o nová kněžská a řeholní povolání.

Červnové bohoslužby se zúčastnili i členové týmu vznikajícího Domácího hospice Antonínek. Přišli si vyprosit Boží požehnání do začátku své služby.

Domácí hospic Antonínek, prostřednictvím kterého Charita Uherské Hradiště ve spolupráci s Charita Uherský Brod nabízejí všem, kdo pečují o nevyléčitelně nemocné v konečném stádiu nemoci v domácím prostředí pomoc a podporu, začal poskytovat svou službu na Uherskohradišťsku a Uherskobrodsku.

Název odkazuje na původní význam slova hospic - což bylo místo pro poutníky, kteří v něm mohli během svého putování odpočinout a nabrat sil pro svou další namáhavou cestu. V pozdější době označení hospic přešlo i do oblasti zdravotně - sociální a označuje službu, která má poskytnout pomoc lidem a jejich blízkým, jejichž pozemský život se již chýlí ke konci a jsou tedy také na těžkém úseku životní pouti.

Služba je poskytována na území okresu Uherské Hradiště a náš název spojený s významem životní poutě se tak vztahuje i k nejvýznámějšímu poutnímu místu Slovácka - Sv. Antonínku. Jádro hospicového týmu tvoří zkušení lékaři a zdravotní sestry, pastorační pracovnice a duchovní, sociální pracovník a psycholožka.

Více informací a kontakty naleznete v letáčku: zde

Odkaz na webové stránky: zde