Rozšiřme řadu dárců kostní dřeně

Rozšiřme řadu dárců kostní dřeně

Již více než 3 měsíce probíhá intenzivní hledání dárce kostní dřeně pro Barboru Halodovou z Polešovic, které byla před několika měsíci diagnostikována akutní leukémie.

Intenzívně sháníme dárce pro ni a další nemocné.

V nedávné době proběhly odběry krve v Uherském Hradišti, Boršicích u Buchlovic, Domaníně, Uherském Brodě a v Kunovicích, na které přišlo celkem 1180 dárců. „Báru znám řadu let. Potkávali jsme se na schůzích a akcích Orla, sice každý za jinou jednotu, ale vždy jsme při společných akcích přiložili ruku k dílu. Řadu ročníků jsme také společně, zde na Velehradě na Dnech lidí dobré vůle pod křídly Orla, organizovali soutěž ve fotbalových dovednostech. A chci pomoci i teď, když to Bára potřebuje. Jsme připraveni odebrat vzorek krve až 500 dárců. Věřím, že tohoto čísla bychom mohli dosáhnout.“ uvedl Petr Gabriel, sekretář Orla v Uherském Brodě a koordinátor odběrů.

Zápis zájemců ve věku od 18 do 35 let do registru dárců kostní dřeně proběhne v sobotu 4. července 2015 od 15 do 19 hodin a v neděli 5. července 2015 od 8 do 10 hodin a od 12 do 14 hodin ve staré školce na Velehradě (naproti baziliky).

Událost na facebooku Dejme na Velehradě šanci Báře! zde