I v dešti zavítalo na Dětské odpoledne s drakiádou přes 300 účastníků

I v dešti zavítalo na Dětské odpoledne s drakiádou přes 300 účastníků

Ani déšť neodradil přes 300 účastníků, kteří v neděli 2. října zavítali na kopec sv. Antonína, kde se uskutečnil už 6. ročník tradičního Dětského odpoledne s drakiádou.

Pro děti bylo připraveno 9 stanovišť s úkoly, v rámci kterých si mohly mimo jiné vyzkoušet procházení se po lanech, jak se skáče v pytli, nebo že nést vajíčko na lžičce není nic jednoduchého. Po splnění všech úkolů čekalo na celkem 102 zaregistrovaných soutěžících dětí z 21 měst a obcí (např. z Hluku, Boršic u Blatnice, Blatnice, Ostrožské Lhoty, Blatničky, ale také z Uherského Ostrohu, Suché Lozi, Zlína, či Brna) sladké překvapení. Mezi další aktivity, které byly pro děti připraveny, bylo malování na obličej, projížďka na koni, ale také košt buchet a táborák. Díky tomu, že se počasí nakonec umoudřilo, nechyběla ani oblíbená drakiáda. Veškeré aktivity byly zdarma, dobrovolný příspěvek byl věnován dětem z Dětského domova v Uherském Ostrohu - a vybraly se krásné 4000 Kč - všem dárcům moc děkujeme!

Poděkování patří také všem sponzorům akce, a to městu Hluk, obci Blatnice, Ostrožská Lhota, Boršice u Blatnice, občanskému sdružení Matice svatoantonínská, Cukrárně Budařovi, Ostrožsku a.s., Dolňácku a.s., mysliveckému sdružení Roháč, Kukuřičnému mlýnu Mrzkovice a KDU-ČSL a rovněž také asi 60 dobrovolníkům, bez kterých by se tato akce uskutečnit nemohla.

Více fotografií zde