Kněží a věřící si na Svatém Antonínku připomenou 35. výročí úmrtí P. Šuránka

Kněží a věřící si na Svatém Antonínku připomenou 35. výročí úmrtí P. Šuránka

Stalo se již krásnou tradicí, že v období výročí úmrtí služebníka Božího P. A. Šuránka přijíždějí kněží z blízkého i vzdáleného okolí a modlili za vlastní posvěcení a nová duchovní povolání.

Letos se vzpomínková bohoslužba uskuteční na Svatém Antonínku v úterý 7. listopadu 2017. V 16:00 společné setkání zahájíme modlitbou Korunky Božího milosrdenství, na kterou naváže mše svatá a adorace.

Bude následovat individuální přesun do Ostrožské Lhoty ke hrobu P. Antonína Šuránka.

POZOR! V letošním roce se mše svatá výjimečně koná na Svatém Antonínku, protože v Ostrožské Lhotě probíhá oprava kostela.

Služebník Boží Mons. Antonín Šuránek
29. 5. 1902 Ostrožská Lhota
3. 11. 1982 Petřkovice, pohřben v Ostrožské Lhotě

Kněz, dlouholetý spirituál olomouckého kněžského semináře. V letech 1951 - 55 bezdůvodně obviněn a internován v klášteře v Želivě. Opakovaně mu byl odebírán státní souhlas pro vykonávání kněžské služby. Tvrdě pracoval i jako dělník v cementárně ve Štranberku. Po celý svůj život se snažil o posvěcení kopec sv. Antonína na Blatnické hoře. V určité roky zde i bydlel. Pořádal duchovní promluvy pro všechny věkové kategorie, pro mnohé se stal vyhledávaným zpovědníkem a duchovním rádcem.

Zemřel v pověsti svatosti. Přátelé, žáci a lidé z jeho okolí začali shromažďovat dokumenty týkající se jeho osobnosti a usilovat o jeho kanonizaci. Po úspěšném kanonizačním procesu v olomoucké diecézi byl materiál zaslán do Vatikánu, který jeho platnost roku 2000 potvrdil.