BETLÉMSKÉ SVĚTLO doputovalo i do naší farnosti

BETLÉMSKÉ SVĚTLO doputovalo i do naší farnosti

Do svých domovů si můžete
Betlémské světlo
přinést z kostela.
Celý týden bude v předsíni zapálená svíce.

1. ročník „mini-pouti“ pro Betlémské světlo

V sobotu 17. prosince 2011 jsme se vydali na společnou cestu v počtu 5 poutníků do O.N. Vsi pro Betlémské světlo. Nejmladším členem byl Tomášek Mazurek a Peťa Bachan – to jsou ministranti naší farnosti. Dále šel Petr Machala, který se do Lhoty nastěhoval teprve nedávno, a Vojta a Ondra Pospíšilovi.

I když víte, že cesta je docela dlouhá a máte obavy, jestli vůbec budete mít dostatek sil pro její zvládnutí, nesmíte se vzdávat, ale věřit v úspěch. My jsme obavy tak trochu měli. Báli jsme se, že přijdeme pozdě na nádraží a vlak s Betlémským světlem nám ujede. Nakonec jsme byli na nádraží s 10 minutovým předstihem a to pak příjemně potěší, že naše cesta nebyla marná.

Když se objevil vlak, připravili jsme se na nástupiště s lampičkami, aby nás skauti viděli. Rychle nám zapálili lampičky, aby vlak neměl zpoždění a frčeli dál. Teď před námi byla ale mnohem náročnější cesta. Sice jsme nespěchali, ale museli jsme hlídat, aby nám všem plamínek nezhasl. Občas se stalo, že někomu lampička zhasla, ale úspěšně jsme ji opět zapálili a mohli pokračovat v cestě. Průběhem cesty nás provázelo sice mrazivé, ale krásné a slunečné počasí, přestože předešlý den velice pršelo.

Po dvou hodinách chůze jsme úspěšně dorazili zpět do Lhoty.
Následují den se dostalo Tomáškovi a Peťovi Bachanovi té cti, přinést Betlémské světlo do kostela a předat ho v obětním průvodu nedělní mše svaté celé farnosti, aby si ho mohl každý odnést domů.

Příští rok naši mini-pouť zopakujeme
a budeme se těšit, že nás půjde víc.

Více se o tradici putování světla z Betléma se dozvíte zde

Fotogalerie

7.55 hod8.55hodNa nádraží jsme dřív, takže se našel čas i na snídani či svačinu.Na kterou kolej přijede ten vlak?Už ho vidímA konečně je tadyPředání Betlémského světlaDěkujemJen aby nám nezhasloA je to tady, daleko jsme nedošliSpolečná fotka: Zleva nahoře – Petr M., Ondra a Vojta P., dole zleva – Peťa B. a Tomášek M.Vyrážíme zpět, směr Ostrožská LhotaVždyť ti to nehoří! Ale ano, jenom se pořádně podívej.Velký a malýDlouho to nevydrželo a nakonec plamínek zhasnulZase hoříNení důležité, v čem světlo nesete, ale že ho neseteKde je ta Lhota?Budeme stát nebo půjdeme dálJeště pořád hoříKonečně domaPočkáme na autobus nebo to dojdemeTomáškovi před cílem vyhořela svíčka, ale pro takový případ si vzal náhradníZavřít a jdemeÚspěšně v cíliNedělní mše svatá – obětní daryPředání Betlémského světla