Hodiny na věži prochází malou, ale důležitou opravou

Hodiny na věži prochází malou, ale  důležitou opravou

Pozorným lidem při pohledu na věžní hodiny určitě neuniklo, že každý ze čtyř ciferníků ukazuje jiný čas a větší ručička na straně do hřbitova bude nejspíš uvolněná.

Díky ochotným a aktivním farníkům se tyto informace již nezakládají na pravdě!

Téměř rok uvolněnou ručičku nejdříve sundal a opravenou posléze vrátil na své místo pan Bohdan Hensirovský. Díky svým horolezeckým zkušenostem byl jako jediný schopen se spustit okýnkem ve věži až k ciferníku.

Nezbývá než poděkovat všem, jenž přiložili ruku k dílu!
Do role opravářů, hodinářů a natěračů se vžili Stanislav Bachan, Josef Páč, Antonín Hyrák, Stanislav Žajdílík, František Polehňa a již zmiňovaný Bohdan Hensirovký.

Titulek nám říká, že hodiny procházejí malou opravou. Tím se rozumí - finančně příliš nenáročnou. Ochota, píle, snaha a lidská nezištnost jde totiž vyčíslit velmi těžce!

Foto: Josef Páč a Bohdan Hensirovský

Fotogalerie

Pan Bohdan Hensirovský s ručičkou Pan Hensirovský se spouští k ciferníkuPan Hensirovský se spouští k ciferníkuPan Hensirovský se spouští k ciferníkuPan Hensirovský se spouští k ciferníkuPan Hensirovský se spouští k ciferníkuPan Hensirovský se spouští k ciferníkuPan Hensirovský se spouští k ciferníkuČištění okapůPan Antonín Hyrák a Stanislav Žajdlík seřizují hodinyPan Antonín Hyrák a Stanislav Žajdlík seřizují hodinyPan Stanislav Bachan při natírání závěsného systému pro zvonyPan Stanislav Bachan při natírání závěsného systému pro zvonyJen ať nezačne zvonit!Ve výškách opět pracuje Bohdan HensirovskýVe výškách opět pracuje Bohdan HensirovskýPan Josef Páč při práciPan František Polehňa Malá porada ...S chutí do toho a půl je hotovo!Nejlepší oslava narozenin je při práci!Hodinový stroj