„Lhotské stopy na Aljašce“ – cestopisná přednáška s promítáním fotografií

„Lhotské stopy na Aljašce“ – cestopisná přednáška s promítáním fotografií

Přijměte pozvání na zajímavou besedu, při které nám rodák z Ostrožské Lhoty povypráví o cestě za svými příbuznými do USA.

Kdy a kde?

25. října 2015 v 18:00
Pastorační dům P. AŠ v Ostrožské Lhotě

Bohumil a Marek Blahušovi se vloni vypravili na Aljašku, kde před časem vypátrali své příbuzné, jejichž dědeček se narodil v Ostrožské Lhotě a v roce 1905 emigroval do USA.

Poprvé v životě se tam setkali s mnoha jeho potomky, poznávali život na drsném severu a obdivovali krásy zdejší divoké přírody. Navštívili mnoho turistických zajímavostí, města Anchorage, Fairbanks, Seward, Chicken a také přírodní park Denali.
Vypůjčeným autem najezdili několik tisíc kilometrů po této rozlehlé zemi, která leží na polárním kruhu. Podívali se i do Kanady na Klodike, kde před více než sto lety začala zlatá horečka.
Po dvou týdnech se přesunuli o pět tisíc kilometrů na jih, kde ve státě Michigan žijí dva bratři, jejichž babička se také narodila v Ostrožské Lhotě. S nimi a jejich rodinami strávili jeden týden a také společně oslavili Den nezávislosti. Z třítýdenní cesty mají mnoho fotografií, které okomentují svými postřehy ze života v Americe.